Pages Navigation Menu

Gustavs, Kimitoön, Pargas

Categories Navigation Menu

Ledig arbetsplats: Vi söker nu efter en fiskeriaktivator

Ledig arbetsplats: Vi söker nu efter en fiskeriaktivator

Leader-aktionsgruppen I samma båt – samassa veneessä utvecklar skärgården. Vi har fungerat som en lokal aktionsgrupp i skärgården sedan år 1996. Vår verksamhet går ut på att sammanföra utvecklingsaktörer från offentliga sidan, organisationer och privatpersoner.  Vi arbetar lokalbaserat med aktivering, rådgivning och projektfinansiering.

Vi söker nu efter en FISKERIAKTIVATOR till den nygrundade Skärgårdshavets fiskerigruppen, som fungerar inom Leader-aktionsgruppen I samma båt – samassa veneessä. Aktivatorns uppgift är att arbeta med områdets aktörer inom utvecklingen av fiskerinäringar (företagare, kommuner, läroinrättningar, organisationer) för att få ihop projekt som stöder förverkligande av fiskerigruppens strategi. Aktiveringen sker genom projektrådgivning, informationsspridning och beredning av möten, evenemang och seminarier. Utöver detta sköter aktivatorn den administration som hör samman med fiskeriprogrammets förvaltning och styrgruppsverksamhet tillsammans med den övriga personalen. Aktivatorn arbetar tätt ihop med I samma båt – samassa veneessä övriga personal och skapar även förutsättningar för lokal utveckling på ett bredare plan. Till aktivatorns uppgifter kan även höra uppgifter som gäller landsbygdsprogrammets förverkligande.

Anställningen är på heltid och anställningen är gäller tillsvidare. Placeringsorten för den anställda är Leader-gruppens kontor i Pargas. I arbetet kommer det att ingå en hel del resande, främst inom Egentliga Finland, och även en del arbete på kvällar och veckoslut. En del av arbetsuppgifterna kan skötas genom distansarbete.

Kvalifikationer:

  • Lämplig högskoleexamen
  • Erfarenhet av och intresse i arbete där man utvecklar fiskerinäringar
  • Erfarenhet av projektverksamhet
  • B-körkort och tillgång till bil
  • Grundläggande datakunskaper i office-program, webbuppdateringsverktyg och erfarenhet att hantera ärenden via webb-baserade program.
  • Skriftliga och muntliga kunskaper i finska och svenska

Som fördel i arbetet ses:

  • Erfarenhet av EU-delfinansierade projekt
  • Kunskaper och erfarenheter att arbeta självständigt och presentera verksamhet inför publik
  • Ett kontaktnätverk till aktörer inom fiskeri, miljö, livsmedelsproduktion och – förädling

Löneanspråk bifogas.

På frågor svarar verksamhetsledare Emil Oljemark, tel. 0400 718913, epost. emil.oljemark@sameboat.fi

Ansökning och CV skickas elektroniskt i word- eller pdf-format till adressen emil.oljemark@sameboat.fi och ska vara inlämnad senast den 28.10.2015 kl. 16:15. Intervjuer hålls veckorna 45-46. Arbetet börjar den 7.12 eller enligt överenskommelse.