Pages Navigation Menu

Kemiönsaari, Parainen, Kustavi

Categories Navigation Menu

Saaristomeren kalatalousryhmälle vihreätä valoa

Saaristomeren kalatalousryhmälle vihreätä valoa

Tänään (1.10) tulleen päätöksen mukaan Saaristomerelle on myönnetty kalatalouden toimintaryhmän status. Tämä tarkoittaa, että myös Saaristomerellä tullaan rahoittamaan paikallislähtöisiä hankkeita Euroopan meri- ja kalatalousrahastosta. Aikaisemmin vastaavaa toimintaa ei ole ollut Saaristomerellä.

Saaristomeren kalatalousryhmä on hallinnollisesti osa Leader-ryhmää I samma båt – samassa veneessä rf. ry. Kalataloustoiminnalle tullaan palkkaamaan oma aktivaattori ja kunhan hankemyönnön ohjeistus on valmis aloitamme aktivointi- ja tiedotustyön.  Aktivaattorin paikka tulee julkiseen hakuun ja pyrkimyksenä on aloittaa käytännön toiminta jo tämän vuoden puolella.

Kalatalousryhmän hyväksytyn strategian voi lukea tästä. Rahoitus Euroopan meri- ja kalatalousrahastosta on 1 milj. euroa kaudelle 2014-2020 ja tämän lisäksi ne kuntarahat joista on sovittu ennen kuin strategia lähetettiin sisään. Kehystarkastuksessa vuosina 2017-2018 rahoituksen kokonaissumma voi vielä muuttua.

Kalatalousryhmän toiminta-alueena ovat kaikki 14 Saaristomereen rajoittuvaa kuntaa Kustavista Saloon.