Pages Navigation Menu

Kemiönsaari, Parainen, Kustavi

Categories Navigation Menu

Usein kysyttyä

Lue täältä useimmin kysytyt kysymykset sekä vastaukset niihin. Jos et löydä täältä vastausta omaan kysymykseesi, ota meihin yhteyttä tai tule käymään.

Kuinka haen tukea?

Vastaus

Varmin tapa on olla heti alussa yhteydessä Leader I samma båt - samassa veneessä ry:n henkilöstöön ja esitellä ideasi meille. Keskustelemme kanssasi idean jalostamisesta ja opastamme idean eteenpäin viemisessä. Varsinainen tuki haetaan sähköisessä Hyrrä-palvelussa, jonka käytössä myös opastamme.

Minulla on idea. Keneen minun tulee olla yhteydessä?

Vastaus

Voit olla yhteydessä keneen tahansa Leader I samma båt - samassa veneessä ry:n henkilöstöstä joko puhelimitse, sähköpostitse tai voit tulla käymään toimistollamme.  Yhteystiedot löydät täältä.

Kuinka paljon tukea voi saada?

Vastaus

Tuen määrä vaihtelee tapauskohtaisesti hankemuodosta ja tuen kohteesta riippuen. Hankkeeseen vaaditaan aina myös hakijan omaa rahoitusta. Tukivaihtoehdot on esitelty kohdassa Yhteisöille (yleishyödylliset hanketuet) ja kohdassa Yritykset (yrityskohtaiset tuet). Ole yhteydessä meihin, niin neuvomme asiassa.

Miksi hakemus menee myös ELY-keskuksen käsittelyyn?

Vastaus

Hallitus käyttää tarkoituksenmukaisuusharkintaa, mihin strategialle myönnettyjä varoja käytetään. Yhdistys ei ole viranomainen, eli se ei voi tehdä viranomaispäätöksiä. ELY-keskus varmistaa, että hanke vastaa lainsäädäntöä ja tekee sille viranomaispäätöksen. Tämä mahdollistaa sen, että voimme aidosti neuvoa ja olla asiakkaiden tukena ideoinnista hankkeen toteutukseen.

Milloin hankkeen voi aloittaa?

Vastaus

Hankkeen voi aloittaa omalla riskillä sitten, kun olet jättänyt hakemuksen Hyrrässä ja olet vastaanottanut vireilletuloilmotuksen. Ilmoitus tulee yleensä 1–2 vuorokauden sisällä. Usein hanke aloitetaan hallituksemme päätöksen jälkeen, koska silloin tuen saanti on todennäköistä. Varminta tietenkin on aloittaa vasta kun ELY-keskus on tehnyt hankkeesta viranomaispäätöksen.

Mitä ei tueta?

Tukien kohdentaminen tapahtuu paikalliseen strategiaan kirjattujen periaatteiden mukaisesti.

Tukea ei myönnetä sellaiseen toimintaan, joka kuuluu julkisoikeudellisen yhteisön lakisääteisen pakollisen perustehtävän hoitamiseen.

Seuraavia investointeja ei tueta yritystukena:
1) traktorin hankinta;
2) liikennealan investoinnit;
3) puunkorjuun monitoimikoneen tai kuormaa kantavan metsätraktorin hankinta;
4) korvausinvestointeja ellei käyttöön oteta nykyteknologiaa tai kokonaan uutta teknologiaa taikka toimintaa olennaisesti laajenneta;
5) energiakäyttöön tarkoitetun turpeen tuotantoon liittyvät investoinnit;
6) toisen yrityksen osakkeiden tai osuuksien taikka liiketoiminnan hankinta taikka toimenpide, jonka tarkoituksena on yrityksen omistajanvaihdoksen rahoittaminen; 7) kiinteistön tai rakennusten hankinta julkisyhteisöltä, jollei hankinnan kohde ole ollut käyvän hinnan selvittämiseksi julkisesti myytävänä vähintään kahden kuukauden ajan tai sen hankintahinta perustuu vähintään kahden myyjästä riippumattoman itsenäisen arvioijan käyvän hinnan arvioon.

Miten voin liittyä jäseneksi?

Vastaus

Jäseneksi liityt helposti täyttämällä jäsenhakemuksen sivuillamme.