Pages Navigation Menu

Kemiönsaari, Parainen, Kustavi

Categories Navigation Menu

Miten hankkeesta tiedotetaan?

Hankkeen ja sen toimenpiteiden tiedotuksesta yleisesti

Hankkeilta odotetaan avoimuutta ja toiminnan tuloksista tiedottamista. Hankkeista on hyvä tiedottaa yleisesti vähintään sen alkaessa ja päättyessä. Hankkeen aikana kannattaa lisäksi tehdä esimerkiksi lehdistötiedotteita hankkeen aikaansaannoksista.

Hankkeessa itse sisällöstä tiedottaminen on keskeisintä kun ollaan yhteydessä tiedotusvälineisiin. Hankkeessa on myös hyvä hyödyntää hakijan omia tiedotuskanavia hankken toiminnasta kertomiseen. Sen lisäksi on myös hyvä avata, että on kyseessä Leader-hanke ja että hankkeen osarahoittajana toimii Leader-ryhmä I samma båt – samassa veneessä.

Maaseutuvirasto on julkaissut käytännön tietosuojaohjeet hanketoimijoille, dokumentti löytyy tästä.

Hankkeen viestintäohjeet ja linkit tarvittaviin logoihin

Kaikissa Maaseutuohjelmaan liittyvissä ja sen rahoituksella tehdyissä julkaisuissa (mainoksissa, esitteissä ja tiedotteissa, sähköisissä julkaisuissa kuten internetsivuilla sekä audiovisuaalisessa aineistossa) on oltava seuraavat asiat:

  • EU:n maaseuturahaston logo      

lippu_ja_tunnuslause (2)

EU:n maaseuturahaston logo jpg-muodossa yllä.

  • Leader-logo

logoleader2

Leader-logo jpg-muodossa yllä.

  •  Tieto siitä, mikä taho vastaa julkaisun tietosisällöstä

Erittäin suotavaa on käyttää myös I samma båt – samassa veneessä logoa ja/tai viitata Leader-ryhmään tekstissä. Lisäksi on tekstissä mainitsemalla viitattava ELY-keskukseen jonka alueella hanke toteutetaan. Esimerkiksi näin: 

”Hanke rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014–2020. Rahoitus on haettu Leader-ryhmä I samma båt – samassa veneessä kautta ja hanke toteutetaan Varsinais-Suomen ELY-keskuksen alueella.”

Rahoituksesta kertovat logot ja tekstit tulee sijoittaa julkaisuihin tarkoituksenmukaisella ja tyyliin sopivalla tavalla. Esimerkiksi pieneen lehtimainokseen riittää pelkät logot, suurempiin julkaisuihin asiasisältö voidaan sijoittaa sopiviin kohtiin muun tekstin lomaan ja logot esimerkiksi nimiölehdelle.

Huomioitavaa on, että logoista on myös mustavalkoiset muodot, joita on käytettävä mustavalkoisissa painatuksissa.

Linkki EU:n maaseuturahaston logoihin (eri tiedostomuotoja, kokoja ja kieliversioita)

Linkki Leader-logoihin (eri tiedostomuotoja ja kokoja)

Tuensaajalle löytyy myös viestintäohjeita maaseutuverkostopalveluiden sivuilta. Toimitamme hankkeillemme ja yritystuillemme tarvittavat maaseutuohjelman vaatimat julisteet ja kyltit, joten hakijan ei itse tarvitse huolehtia niiden tilauksesta/tulostuksesta.

Linkki tuensaajan viestintäohjeisiin